Adana CE belgesi uygun fiyat olarak hazırlanan bu blog sonunda, üretim faaliyetlerini sürdüren şirketlerin Avrupa pazarına yapacakları satış ve ihracatlar için istenen CE sertifikasının alınması için süreç ve temel bilgilendirme yapılması amaçlanmıştır.
Adana’da CE Belgesi Nasıl Alınır? – Ürününüzün Ürün Uygunluğunu Onaylayın
Avrupa pazarında ürünlerinizi satmak istiyorsanız, CE Belgesi almanız gerekmektedir. CE Belgesi, ürünlerinizin AB yönetmeliklerine ve standartlarına uygun olduğunu ürünün ilgili güvenlik gereksinimlerinin ilgili standart ve yönetmeliklere göre olduğunu onaylar. İşte Adana’da CE Belgesi almak için izlemeniz gereken adımlar:
Adım 1: Ürününüzü İnceleyin
İlk adım, hangi ürününüz için CE Belgesi gerektiğini belirlemektir. Her ürün kategorisi için farklı AB yönetmelikleri ve standartları geçerlidir. Ürününüzün hangi yönetmeliklere tabi olduğunu belirleyip ürünün ilgili standartlara göre test edilmesi ve yine bu standartlara göre güvenlik gereksinimlerinin uygunluğu tespit edilmelidir.
Adım 2: Teknik Dosyaları Hazırlayın
CE Belgesi başvurunuz için teknik dosyaları hazırlamanız gerekecektir. Bu dosyalar, ürününüzün tasarımı, üretim süreçleri, performansı ve uygunluğunu belgelemelidir. Her yönetmelik için farklı teknik dosya içerikleri bulunmaktadır. Örneğin yapı yönetmeliğine tabii bir ürünün test, standart, performans gereklilikleri, teknik dosya içeriği ile makine emniyet yönetmeliğine tabii bir ürünün teknik dosya içerikleri farklılık gösterebilmektedir. Ürününüzle ilgili daha detaylı bilgi almak için teknik uzmanlarımıza danışabilir veya teknik dosya içeriği için yazılan diğer blogumuza göz atabilirsiniz. https://demirkanat.com.tr/ce-belgesi-teknik-dosya.html
Adım 3: Test ve Değerlendirme Yapın
Ürününüzün uygunluğunu doğrulamak için yetkilendirilmiş bir test laboratuvarı veya belgelendirme kuruluşu seçmelisiniz. Bu kuruluş, ürününüzü test edecek ve uygunluğunu onaylayacaktır. Bu süreç için personel eksikliği veya zaman ayıramayan işletmelere ce belgesinin alınması kapsamında hizmet veriyoruz. Ürününüzün nihai son hali ilgili standartla göre test edilmelidir. Test sonucu uygun çıkan ürünler için CE sertifikası hazırlanır.
Adım 4: Üretim Süreçlerini İyileştirin
Ürünlerinizi AB standartlarına uygun bir şekilde sürekli olarak üretebilmek için üretim süreçlerinizi gözden geçirin ve gerektiğinde iyileştirin. Mümkünse kendi bünyenizde test ekipmanları barındırın ve belgelendirme süreçlerine başlamadan siz kendi ürününüzü test edin.
Adım 5: Uygunluk Beyanı Hazırlayın
Uygunluk beyanı, ürününüzün AB yönetmeliklerine uygun olduğunu beyan eden bir belgedir. Bu belgeyi hazırlamak teknik dosyanın hazırlanması için bir başlangıç olabilir. CE Teknik dosya içerisinde bulunan dokümanlardan birisi de uygunluk beyanıdır. Üretici işletme tarafından hazırlanır ve onaylanır.
Adım 6: CE İşareti Kullanın
Ürünleriniz testten geçtikten sonra başvurduğunuz kuruluş size CE sertifikası hazırlayacaktır bu aşamadan sonra ürününüzün ambalajı veya kendisi üzerinde CE işaretini kullanabilirsiniz. Bu işaret, ürününüzün AB pazarında serbestçe satılabilir olduğunu gösterir.
CE Sertifikası kaç günde çıkar?
Ürün gurubu ve bağlı olunan yönetmeliğe göre değişkenlik gösteren bir süreçtir. Ürüne uygulanacak test ve teknik dosyanın hazırlanma sürecine bağlı olarak ortalama CE belgesi 4-6 hafta içinde teslim edilmektedir.
Demirkanat Mühendislik olarak biz ne yapıyoruz?
Demirkanat Mühendislik olarak, ürününüzün bağlı olduğu standartlara göre test edilmesi, ürününüze yönelik teknik dosya hazırlanması, CE etiketinizin oluşturulması ve CE sertifikanız hazırlanana kadarki tüm süreçleri yönetiyoruz.
Tüm Türkiye başta olma üzere Adana’da bulunan Ceyhan OSB, Hacı Sabancı OSB, Kozan OSB, de bulunan üretici işletmelere CE belgelendirme kapsamında hizmet sağlamaya devam ediyoruz.
Yaptığımız tüm çalışmalar ürününüzün bağlı olduğu yönetmelik ve standartlara göre yapılmaktadır.
Daha detaylı bilgi, referanslarımız ve hizmet teklifi almak için bize ulaşabilirsiniz.
0 Yorum