CE Belgesi Adana- 2006/42/AT/ Makine Emniyet Yönetmeliği başlıklı bu bloğumuzun detayında CE Belgesinin 2006/42/AT/ Makine Emniyet Yönetmeliğine göre nasıl alınabileceği, CE belgesi fiyatı, CE belgesinin nereden alınabileceği, CE belgesi veren yetkili kuruluşlar hakkında temel bilgilendirme sağlayacağız. Bu blok sonunda meslektaşlarımızın kendi ürün gruplarına göre CE belgesini nasıl alabilecekleri ve izleyebilecekleri yolların temel bilgilendirmesi hedeflenmiştir.
Genel detaylara başlamadan CE belgesi nedir? Temel olarak bunu tanımlayalım.
CE sertifikası en temel anlamıyla ürününüzün ülkelerarası serbest dolaşımını sağlayan bir sertifikadır. CE sertifikasını ürünlerine almış olan işletmeler, ürünlerinin asgari seviyede güvenlik, çevre ve sağlık şartlarını yerine getirmiş sayılır. Ve ürününüzü satın alacak kişi veya firmalar bu şartları sağladığınız bilerek sizden satinalma yaparlar.
CE sertifikasına sahip olan ürünler tüm dünya ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanır. Aslında CE belgesi ürünlerinizin pasaportudur da diyebiliriz.
CE Sertifikası kaç günde çıkar?
CE belgesinin teslim süresini belirlerken ürün gurubu ve bağlı olunan yönetmeliğe göre değişkenlik gösteren faktörler bulunmaktadır. Yapılacak test ve teknik dosyanın hazırlanma sürecine bağlı olarak ortalama akredite CE belgesi 4-6 hafta içinde teslim edilmektedir.
CE Sertifikası hangi ürünlere alınmalıdır?
CE belgesi her ürüne alınamamaktadır. CE işareti iliştirilmesi gereken ürünler ilgili direktiflerce tanımlanmıştır. Kısaca aktif olarak CE belgelendirme yaptığımız sektörlerden bazıları aşağıdaki gibidir.
CE belgesi alabilmeniz için ürününüzün bir yönetmeliğe bağlı olması gerekir. Bazı ürün grupları herhangi bir yönetmeliğe bağlı olmadığından standartlaştırılamamıştır. Dolayısı ile CE süreci başlatılamayacaktır.
Asansör ve Asansör ekipmanları |
Gaz yakan cihazlar |
Basınçlı ekipmanlar (kaplar) |
Makineler |
Kişisel koruyucu ekipmanlar |
Tıbbi cihaz ve ekipmanları |
Ölçüm aletleri |
Patlayıcı ortamlarda kullanılan cihazlar |
İnşaat malzemeleri ve ekipmanları |
CE Sertifikası nasıl alınır?
Kısaca belirtmek gerekirse Biz CE belgesi alacağımız danışanlarımızın ürünlerine yönelik ilk önce yönetmelik ve ürünün bağlı olduğu standartları belirleriz. Akabinde ürünün bağlı olduğu standartlara yönelik test ve raporlama çalışması yaparız. Ürünün test sonuçları ilgili standart kriterler içindeyse ürüne yönelik teknik dosya hazırlarız. Teknik dosya içeriği ile ilgili blog yazımıza https://demirkanat.com.tr/ce-belgesi-teknik-dosya.html linkinden ulaşabilirsiniz. Teknik dosya hazırlandıktan sonra uygunluk beyanını firma ve ürününüze yönelik hazırlarız. Bu aşamadan sonra hazırladığımız etiketi ürüne iliştirebilmektesiniz.
Demirkanat Mühendislik olarak biz ne yapıyoruz?
Demirkanat Mühendislik olarak, ürününüzün bağlı olduğu standartlara göre test edilmesi, ürününüze yönelik teknik dosya hazırlanması, CE etiketinizin oluşturulması ve CE sertifikanız hazırlanana kadarki tüm süreçleri yönetiyoruz.
Tüm Türkiye başta olma üzere Adana’da bulunan Ceyhan OSB, Hacı Sabancı OSB, Kozan OSB, de bulunan üretici işletmelere CE belgelendirme kapsamında hizmet sağlamaya devam ediyoruz.
Yaptığımız tüm çalışmalar ürününüzün bağlı olduğu yönetmelik ve standartlara göre yapılmaktadır.
Daha detaylı bilgi, referanslarımız ve hizmet teklifi almak için bize ulaşabilirsiniz.
İletişime geçerken ürüne ait teme bilgileri temin etmenizi rica ederiz. (Ürün adı, ürün markası, ürün modeli, ürün çalışma prensibi, ürün görselleri)
0 Yorum