22
Nis

CE Belgesi Ankara

Demirkanat Belgelendirme Hizmeti

CE belgesi Ankara içerikli bu bloğumuzda CE belgesi ile ilgili süreçleri anlatırken, CE belgesi nasıl alınır, CE işareti nedir, CE belgesinin asgari gereklilikleri nelerdir, onaylanmış kuruluş nedir ve CE belgesi ile ilgili sıkça sorular sorulardan bahsetmek istiyoruz.

 

Genel olarak bu bloğumuzu hazırlarken daha önce CE belgesi ile ilgili hiç bilgisi olmayan, daha önce hiç CE belgelendirme süreciyle karşılaşmamış ve bu konuda hiçbir fikri olmayan meslektaşlarımızı düşünerek yazıyoruz.

 

Öncelikle CE belgesi Nedir? Bundan kısaca bahsedelim.

Dünyada ihraç edilen her üründe CE işareti görürüz. Ülkemizde de elektronik, çocuk oyuncakları, makineler, medikal cihazlar, yapı malzemeleri gibi ürünlerin üzerinde mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu işaret satılan ürünlerin minimum güvenlik, sağlık ve çevre anlamında asgari kriterlere uygun olduğunu denetlendiğini ifade etmektedir. Daha önce hiç CE işareti görmedim diyenlere aslında mutfakta kullandığınız blender, cebinizdeki telefon yada evinizdeki internet modemin üzerindeki etiketleri incelediğinizde mutlaka göreceksinizdir. Evet işte bu örnek verdiğimiz ürünler, üzerinde CE işareti olan ürünler yönetmelik ve standartlara uygun üretildiğini beyan etmektedir.

 

CE belgesine sahip olan ürünler tüm dünya ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanmaktadır. Bir nevi CE belgesi ürünlerinizin pasaportudur. Ürettiğiniz ülke dışına satışını yapabilmeniz için alınması gerekmektedir.

 

CE Belgesi Nasıl Alınır?

Ürettiğiniz ürüne CE belgesi alabilmeniz için ilk önce belgeyi alacağınız kuruluşu tespit etmeniz gerekir. Ülkemizde bu alanda hizmet veren bir çok belgelendirme kuruluşu mevcuttur. Ürününüze CE belgesi alabilmeniz için ürünün tabii olduğu bir yönetmelik olması gerekir. Olmaması durumunda alternatif belgelendirme yöntemleri bulunmaktadır. Bu konu bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. Tamam şimdi ürün hazır, belgelendirme kuruluşu bulundu bundan sonraki süreç ürününüzün teste alınmasıdır. Ürün test edildikten sonra, teknik dosyanız incelenir, uygunsuzlukların olmaması durumunda CE belgesine sahip olursunuz.

CE İşareti

CE işaretinin belirli bir ölçüsü ve şekli vardır. Ürününüze istediğiniz puntoda, istediğiniz yazı karakterinde ve istediğiniz ebatlarda CE işareti iliştirmemelisiniz. Bu konu kısa vadede sorun olmazsa da uzun vadede sorumlu olacağınız yasal işlemlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Yönetmelikte belirtilen CE belgesi şekli aşağıdaki gibidir.

CE Belgesi Teknik Dosya İçeriği Nedir?

Öncelikle belirtmemizde fayda gördüğümüz bir konu, İşletmelerin ürettikleri ürüne yönelik, temel gerekliliklerin, test raporlarının ve aşağıdaki belirtilen dokümante bilgileri hazırlandıktan sonra 10 yıl süreyle işletme bünyesinde saklanması önemli bir gerekliliktir.

Teknik dosya içerisinde bulunması gereken dokümantasyonların bazıları şu şekildedir;

Üretici bilgileri, firma belgeleri, ürün tanımı, ürün kullanım kılavuzu, ürün görselleri, üretim standartları, proses numaraları, risk analizi, test raporları, ilgili yönetmelik bunlardan bazılarıdır. Her yönetmeliğe göre bu konu farklılık göstermektedir. Ürününüze yönelik daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

 

CE Belgesi Etiketi Nasıl Olmalıdır?

Tüm süreçleri tamamladıktan sonra artık ürününüze CE işaretini iliştirebilirsiniz,

Ürün etiketinde belirtilen bilgiler net ve okunabilir olmalıdır. İliştirebileceğiniz CE işareti silinmez olmalıdır. CE işaretini dikey olarak damgalamalısınız. CE işareti 5mm’den küçük olamaz. Eğer ürününüz küçük ve etiket yapıştırılması zor bir grupsa direk ürüne CE işaretinin iliştirebilirsiniz.

Ürününüz için halihazırda işletmenizi kendi etiketi olması durumunda bu etiketin her hangi bir yerine de CE işaretini iliştirebilirsiniz.

 

CE Belgesi Kaç Günde Çıkar?

Bu konu ürün gurubu ve bağlı olunan yönetmeliğe göre değişkenlik göstermektedir. Yapılacak test ve teknik dosyanın hazırlanması sürecine bağlı olarak ortalama akredite CE belgesi 4-6 hafta sürebilmektedir. Bazı durumlarda tercih edilmesi durumunda alternatif olarak 1 haftada çıkan sertifikalarda olabilmektedir. Daha detayı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

 

Biz Ne Yapıyoruz?

Demirkanat Mühendislik olarak 7 yılı aşkın süredir, işletmelere CE belgesi, CE teknik dosya hazırlama, CE belgesi testlerini yapılması, CE belgesi için ürünün ilgili yönetmelik ve standartlarının tespit edilmesi alanlarında hizmet veriyoruz. Örnek sertifika, referanslarımız, detaylı bilgi veya hizmet teklifi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Ankara’da bulunan Ostim, Başkent OSB, Sincan Organize Sanayisi, Kazan, Keresteciler Sanayi, Malıköy OSB’deki işletmelerinin gerek ihracat gerekse iç piyasada ülkemize ciddi katkılar sağladığını biliyoruz. Bu sanayideki işletmelere odaklanarak bize fayda sağlamaya devam ediyoruz.

Başkent’ den bizlere ulaşan işletmelere özel CE belgelendirme taleplerinde ekonominin gerektirdiği bakış açısını da dikkate alarak %20 indirim uyguluyoruz.

Yaptığımız tüm çalışmalar ürününüzün bağlı olduğu yönetmelik ve standartlara göre yapılmaktadır.

İletişim Bilgilerinizi Aşağıdaki Formdan Gönderin Biz Sizi Arayalım!