16
Haz

ISO 3834 Belgesi Eskişehir

Demirkanat Belgelendirme Hizmeti

ISO 3834 Belgesi Eskişehir hizmetiyle kaynaklı imalat yapan işletmelerin belgelendirme süreçlerinde destek olmaya devam ediyoruz.

Bu bloğumuzda ISO 3834 standardı hakkında genel bilgilendirme yaparken aynı zamanda ISO 3834 belgesi nedir, ISO 3834 belgesi maliyeti, ISO 3834 belgesi denetim gereklilikleri, ISO 3834 belgesi fiziki işletme şartları, ISO 3834 belgesi nereden alınır sorularına cevap vereceğiz.

İlk Önce ISO 3834 Belgesi Nedir? Bunu açıklayalım,

TS EN ISO 3834 Standardı; Metalik malzemelerin ergime kaynağı için kalite şartlarını tanımlayan bir standarttır. Bir yapının, makinenin, çelik konstrüksiyonun, çelik köprünün kısacası tek parça olarak üretimi gerçekleşemeyen bir projenin belirli parçalar halinde kaynak ile birleştirilerek, bir bütün haline getirilmesi durumunda yapılan kaynakların kalite şartları ISO 3834 belgesi ile tanımlanır. Bu şartları yerine getiren işletmelere ise ISO 3834 belgesi verilir.

ISO 3834- Standardı 18 maddeden oluşur.

ISO 3834 Belgesi Nasıl Alınır?

Bir işletmenin ISO 3834 Belgesine sahip olabilmesi için standardın istemiş olduğu asgari dokümantasyon ve fiziki şartları karşılaması beklenir. ISO 3834 belge talebi muhtemelen müşteri talebi yada gireceğiniz bir ihale sonucu sizden talep edilmiş olacaktır. Bu sertifikaya sahip olabilmeniz için yetkili  belgelendirme kuruluşu tarafından işletmenin denetlenmiş olması ve herhangi bir uygunsuzluk bulunmaması gerekir. Peki belgelendirme denetiminde ne gibi incelemeler yapılır birazda bundan bahsedelim. ISO 3834 belgelendirme başvurusu yapmadan aşağıdaki dokümanlara sahip olmanız bu dokümanları uyguluyor olmanız gerekir.

Makine listesi, Kaynakçı listesi, Kaynak koordinatörü, WPS listesi, Görev tanımları, ITP, Müşteri şikayetleri, Eğitim planı, Kaynak tamir prosedürü, bunlardan bazılarıdır.

Denetim sırasında yapılacak denetimler ISO 9001 kalite yönetim sisteminde barındırmaktadır. Eğer işletmenizde işletilebilir 9001 dokümanları varsa bu dokümanlardan bazıları ISO 3834 içinde kullanılabilmektedir. Standardın 18 maddesini içeren dokümantasyon hazırlandıktan sonra belgelendirme başvurusu yapılarak denetim icra edilebilir.

ISO 3834 belgesini alabilmem için en 1090 belgesi almam şart mı?

Net bir şekilde hayır. EN 1090 belgeniz olmadan da ISO 3834 belgesine sahip olabilirsiniz. Birbirini destekleyen standartlardır fakat birbirine bağlı değillerdir.

ISO 3834 belgesi için işletmede kaynak mühendisi olması zorunlu mu?

ISO 3834 belgesini alabilmeniz için bir kaynak mühendisi ile çalışılmalıdır. Fakat bunu işletmenizin bünyenizde sigortalı olmadan, dışardan anlaştığınız bir kaynak mühendisinden danışmanlık alarak da uygulayabilirsiniz. 3. Taraf kalite kontrol firmaları kaynak mühendisi kiralama yada görevlendirme ile hizmet vermektedir. Demirkanat olarak bizimde bu tür çalışmalarımız mevcuttur.

ISO 3834 Belge Ücreti Nedir?

ISO 3834 belgesini almak diğer yönetim sistemleri gibi çalışan sayısına göre belirlenmemektedir. Süre ve fiyat anlamında firmanın mevcut durumu tespit edilmelidir. Bu soruya net bir cevap vermeden önce bazı soruların cevabını almamız gerekir. İşletmede yapılan kaynak yöntemleri, işletmede kaynak mühendisi olup olmadığı, kaynak koordinasyon eğitimi alınıp alınmadığı, üretimde kullanılan malzemenin kalınlık aralıkları fiyatı etkileyen unsurlardır. Biz ISO 3834 fiyatı verirken ilk önce firmada PQR olup olmadığını tespit etmeye çalışırız. İşletmede daha önce PQR onayı alınmışsa sadece ISO 3834 belgelendirme çalışması yaparak süreci ilerletebiliriz. Eğer bu onay yoksa ilk önce PQR onayı alarak işlemlere başlıyor daha sonra ISO 3834 belge sürecini yönetiyoruz. Siz ISO 3834 belge fiyatı belirlemeye çalışıyorsanız bize; uygulanan kaynak yöntemlerini Örneğin: Gazaltı, tozaltı, elektrot daha sonra yapılan kaynak tipini; Örneğin: Köşe kaynağı, alın kaynağı, boru kaynağı gibi, bundan sonra malzeme kalınlık aralığını bize ileterek ücretlendirme talep edebilirsiniz. Bizden talep edeceğiniz fiyat istemi 24 saat içerisinde yazılı olarak sizinle paylaşılmaktadır.

ISO 3834 Belgesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Belgelendirme sürecinde ISO 3834 yönetim sistemini kurarken Siparişin ve Teknik Şartnamenin Gözden Geçirilmesi önemli bir konudur. Verilen siparişin yada teknik şartnamenin yapılabilirliği bu form ile kontrol edilerek aksiyon alınmalıdır.

Aynı şekilde işe başlandığında tasarımında gözden geçirilmesi önem arz etmektedir.

Montaj ve İmalata yönelik ITP- Denetim test planlarının oluşturulması gerekir.

Bu standart üretim yada üretim yerinden ziyade üretimdeki kaynaklara yoğunlaşan bir standarttır. Dolayısı ile işletmenin yaptığı kaynak yöntemi neyse (135, 111, 141) tamamen bunlarla ilgili kayıtlara odaklanılmalıdır. Kaynak makinelerinin kalibrasyonları, kaynakçıları WPS listesi, Makinelerin bakım planları, kaynak öncesi, sırası ve sonrası kontrollerin kayıt altına alınması, kaynak NDT kontrolleri gibi kayıtlar ISO 3834 belgelendirme süreci için önemi konulardır. 

Demirkanat Mühendislik Biz Ne Yapıyoruz?

Demirkanat Mühendislik olarak on yılı aşkın piyasa ve saha tecrübemizle işletmelere ISO 3834 belgelendirme hizmeti, PQR, WPS, dokümantasyon sistem kurulumu, kaynak haritasının çıkarılması, ITP, ilk tip testleri, Alevle doğrultma prosedürünün hazırlanması, kaynak mühendisliği alanlarında hizmet vermeye devam ediyoruz. Yılların vermiş olduğu teknik birikim ile kaynaklardaki hatayı tespit etme, iyileştirme ve geliştirme işimizin bir parçasıdır. Örnek sertifika, detaylı bilgi veya hizmet teklifi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Çalışmalardan Görseller;

İletişim Bilgilerinizi Aşağıdaki Formdan Gönderin Biz Sizi Arayalım!