10
Haz

ISO 9001 Belgesi Ankara

Demirkanat Belgelendirme Hizmeti

ISO 9001 Belgesi Ankara başlıklı bu bloğumuzda ISO 9001:2015 kalite yönetim sistem belgesinin alınabilmesi için tüm süreçleri anlatacağız. Bu bloğu okuduktan sonra ISO 9001 belgesi ile ilgili süreçleri, sistem dokümanlarını, ISO 9001 belge fiyatını, ISO 9001 ara denetimlerini, ISO 9001 Türkak akrediteli, ISO 9001 Dakks akrediteli, ve ISO 9001 belge başvurusu yapabilmeniz için gerekli dokümanları öğrenmiş olacaksınız.

ISO 9001 Belgesi Ankara başlıklı bu bloğumuzu yazarken okuyacağınız tüm veriler 7 yıldır iş yaptığımız, görüşmelere gittiğimiz, yüz yüze ya da diğer iletişim yöntemleriyle ISO 9001 belgelendirme sürecini anlattığımız iletişimler sırasında ISO 9001 ile ilgili en çok merak edilen sorular ve bu soruların cevapları sentezlenerek sizlere anlatılmıştır. Bu sayede ISO 9001 belgesi/standardı ile ilgili bilgisi olmayan ya da ISO belgeleri ile ilgili daha önce çalışmamış kişilerin belgelendirme hizmetleri ile ilgili bilgi edinmeleri hedeflenmiş, ISO 9001 belgesi ile ilgili hali hazırda tecrübe edinmiş kişilerinde bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.

Peki gelelim olası sorulacak il soru ISO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001 Belgesi Ankara süreçlerini basitçe tanımlayacak olursak ISO 9001 belgesi akredite edilmiş kuruluşlarca alınabilen, 10 maddeden oluşan ve 9001:2015 standardına göre oluşturulacak kalite yönetim sisteminin bütünüdür.

Birazda iso ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan bahsedelim. Birçok belgelendirme kuruluşu ya da meslektaşlarımız ISO kısaltmasını “uluslararası standartlar organizasyon” kurumu olarak tanımlasa da bunun pekte mümkün olduğunu söyleyemeyeceğiz. Eğer bu doğru olsaydı Almanca ya da Fransızca ISO olmayabilirdi. Pek sizce bu doğru olur muydu? Tabikide eğer uluslararası bir terimden yada kuruluştan bahsediyorsak olmazdı. Toparlayacak olursak ISO kuruluşu uluslararası standartları tanımlayarak dünyadaki tüm ilgili tarafların uyacağı şartları belirleyen taraf diyebiliriz. Mesela ISO ile başlayan harflerin yanında bazı rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar sizce bir şey ifade ediyor mu? Ediyordur mutlaka dediğinizi duyar gibiyim. Tamam hadi biraz bundan bahsedelim, ISO yazısının yanında bulunan birtakım rakamlar o standardın yönetim sistemini belirtir. Hatta bu rakamların yanında bir de yıl görürsünüz. Oda neyin nesi demeyin tabi ki bununda bir anlamı var sevgili meslektaşlarım. Hadi gelin bunu birkaç örnekle aktaralım. Mesela; denk gelmişsinizdir. ISO 9001:2015 ya da ISO 13485:2016 gibi ISO dan sonra rakam rakamdan sonra yıl bulunuyor. İlk yazdığımız bu bloğunda konusu olan ISO 9001 standardını tanımlarken sondaki 2015 ise bahsi geçen standardın en son revize edilerek yayınlandığı tarihi ifade etmektedir. Bu konuyu örnekleyecek olursak en basiti elinizdeki telefona ya da bilgisayarınıza gelen 4 ayda bir güncelleme 4 yılda bir de farklı tasarım kasa değişikliği, batarya değişikliği gibi iyileştirmeler olur. ISO da işte bunun gibi aylık olmasa da 5 yılda bir güncellenerek revize edilir. Ama bu yasal olarak kısas değil o dönemki ekonomi ve birçok şarta bağlı olarak kısala da bilir. Uzaya da bilir.

Pekala gelelim birazda ISO 9001 standardından bahsetmeye,

Öyle tahmin ediyorum ki ISO kuruluşuyla ilgili ve standartların yazılış biçimleriyle ilgili az çok fikir sahibi oldunuz. Buraya kadar aklınıza takılan bir konu olursa notlarınızı alarak iletişim bilgilerimizden bize mail atabilirsiniz. Maksimum 48 saat içerisinde sizlere geri dönüş yapılacaktır. ISO durduk yere kurulmadı tabii, ISO ilk kurulurken dünyada farklı sektörlerde bulunan işletmelerin kendilerince olan yönetim uygulamalarını bir yana bırakıp ortak kuralar çerçevesinde, ortak yönetim yapısıyla hizmet vermeye devam etmelerini sağlamaktı. ISO 9001 standardı da bir işletmenin belirli kalite şartlarını yerine getirmesi, müşteri memnuniyetinin sağlanması ve bu yöntemlerin nasıl olduğunu tanımlayan yazılı bir yol göstericidir. Burada yol göstericidir kelimesini özellikle kullanıyoruz çünkü ISO 9001 belgesi almak isteyen işletmelerin bir adım öteye gidebilmesi ve kurumsallaşabilmesi için ISO 900 standardı yol gösterici olacaktır.

Bu kadar ISO dan bahsettikten sonra bu standardı nereden bulabilirim dediğinizi duyar gibiyiz. Şimdi size ilk vereceğimiz tüyolardan birisi, ISO 9001 belgelendirme çalışmalarına başlarken ilk yapacağınız iş standardı satın alıp üzerine iyice çalışmanızdır. Standardın maddelerini okuyup her bit maddenin işletmedeki uygulaması nasıl yapılabilir i kafanızda netleştirebilir sininiz. Bunun sebebiyse totalde yapacağınız tüm çalışmaların sonucunda amacınız ISO 9001 belgesini almak olduğundan, başvurduğunuz belge kuruluşu geldiğinde işletmenize “geldik, denetledik, uygulamaları gördük, bu işletme ISO 9001 standardına uygun işletilebilir sisteme sahiptir” şeklinde olumlu rapor tutması gerekir. Bu konu tamamen gönüllülük esaslıdır. Yasal olarak ISO belgesi için bir zorunluluk yoktur.

Sektörün içindeki kişiler ya da kalite biriminde çalışan kişilerin aşina oldukları bazı kısaltmalar vardır. 9-14-45, Entegre sistem, kys, akreditasyon, iç tetkik, ygg bunlardan bazılarıdır. Bunların çoğunu tabi ki sahada aktif olarak çalıştıkça tecrübe edersiniz. Ama bazılarından bahsedelim mesela kys dediğimiz kalite yönetim sistemi, entegre dediğimiz; birden çok standardı içinde barındıran sistemdir mesela 9001 kalite sistemi ile 14001 çevre sistemi aynı işletmede bulunuyorsa entegre bir yönetim sistemi kurulmuştur ve işletilmektedir. Peki sizce nedir bu kalite yönetim sistemi? Aslında kendi içinde cevabını da barındırıyor bu soru. İşletmenizdeki yapılan uygulamaların girdisi ile çıktısı arasındaki tüm süreçlerin kayıt altına alınması diyebiliriz. ISO eğitimlerinde ilk duyacağınız sözlerden birisi ISO için “yaptığını yaz, yazdığını yap” denilir. Temelinde gerçekten de budur. Bir iş yapılıyorsa nasıl yapılacağı yazılı olsun. Yazılı bir doküman varsa o dokümandaki bilgilere göre iş yapılsın istenilir.

Günümüz dünyasında artık tüm dokümanlar Bilgisayarlarda hazırlanıp, imzalanıp, uygulanmaktadır. Fiziki çıktılarda boğulmayın. Gelen denetçiler illa böyle bir şey isterlerse de bizim patronlar çevreciler bu tür konularda hassaslar diyerek konuyu ele alabilir siniz. Artık eski usul elle yazılan, çizilen bir çalışma yapmanıza gerek yoktur.

Burada şuna vurgu yapmalıyız ki; risklerini belirlemediğiniz, ölçüp değerlendiremediğiniz bir işletmeyi asla yönetemeyiz.

Birçok işletme bu konulara eleman veya zaman ayıramadığından profesyonel danışmanlardan destek almaktadırlar. Ne gerek var canım bizde elemanda çok zamanda çok diyen işletmeler kendileri birtakım girişimlerde bulunabilmektedirler.

Hadi gelin tüm bu bilgilerden sonra ISO 9001 belgesi nasıl alınır? Bunlardan bahsedelim.

Biz 7 yıl piyasa tecrübesine bağlı olarak net bir şekilde söyleyebiliriz ki, kimse öyle kolay kolay hadi gelin bize belgelendirme çalışması yapın, kurumsallaşalım, büyüyelim falan fisman demedi muhtemelen demeyecektir de. İşletmelerin ISO 9001 belgesi ile tanışmaları genellikle ya bir ihale talebi üzerine, ya  da müşterisinin istemesi ile başlamaktadır. Maddi açında bakarsak pek de hoş bir tanışma değil ha siz ne dersiniz? Neyse işte buradan sonra işletmeler ISO 9001 belgesinin nasıl alınacağı ile ilgili araştırmalara girmektedir. Bu aşamada Google arma butonuna yazılan arama kelimeleri genellikle “ ISO 9001 belgesi, iso nasıl alınır, iso 9001 nedir, iso 9001 belge başvurusu, iso dokümanaları, iso sistem kurulumu, iso danışmanlık, iso 9001 iç tetkik eğitimi, iso 9001 belgesi Türkak, iso 9001 belgesi ias” şeklinde olabilmektedir.

Hadi birazda tüm bu belgelendirme sürecindeki tarafları hayatımızdaki kurum ve kişilerle canlandıralım.

Tüm bu yazıların baş kahramanı olan ISO 9001 belgesini ileride yapmak istediğiniz mesleğiniz gibi düşünelim. İstediğiniz bu mesleği yapabilmek için gideceğiniz üniversite belgelendirme kuruluşu ,üniversiteye diploma verme yetkisi veren ÖSYM’yi akreditasyon kurumu, üniversiteye gidebilmeniz için destek, eğitim, bilgi aldığınız dershaneler ise danışmanlık firması olur.

Peki gel gelelim bu akreditasyon kurumuna yetkiyi kim veriyor da, bunlar akredite belge veriyor?

Burası önemli bir konu şöyle ki ülkemizde ve diğer tüm ülke piyasalarında iso 9001 belgesi veren firmalara baktığımız zaman hepsini tek şemsiye altında toplayan kurum IAF olarak bildiğimiz “uluslararası akreditasyon federasyonu” şeklinde tanımlayabiliriz.

Tamam hoca bu kadar anlattın saadete gel diyenler için hadi konunun merkezine giriş yapalım.

ISO 9001 belgesi almak istiyorum ama kalite yönetim sistemi nasıl kurulur, bilmiyorum diyenler için buraya odaklanın derim. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk alacağınız aksiyon ISO 9001 standardını almak olsun. Niye mi onu da şöyle örnekleyelim; Mesela sosyal medya da sürekli videosunu izlediğimiz Tesla arabaları hepimiz biliriz, hani şu içinde bildiğin uyuyan insanların olduğu, adam battaniyeyi çekmiş üstüne iş adresinin konumunu Tesla’ya yüklemiş ne direksiyon, ne trafik, ne fren hiçbir şeye dokunmadan ulaşımlarını sağlıyorlar. Farz edelim ki bu sabah sana en sevdiğin kişi sürpriz yaptı ve Tesla anahtarını avucuna koydu. Tamamen elektrikli ve hiç bilmediğin, çalışma sistemiyle ilgili hiçbir fikrinin olmadığı bir makine kapında duruyor. Bunu çalıştırıp, sürebilmek için, sende içinde yatarak şehir dışındaki ailenin yanına arabada uyuyarak gidebilmen için neye ihtiyacın var? Bir şeyler dediğini duyar gibiyim. Dur dur ben söyledim bile. Bu aracın kılavuzuna ihtiyacın var dostum. Nasıl kurulur, nelere dikkat etmeliyim, neler yapmalı neler yapmamalıyım gibi sorulara cevap bulabileceğin bir kılavuz. İşte bu örneklemeden sonra ISO 9001 standardını neden alman, okuman gerektiğini biraz olsun anlamış olman lazım. Standardı eş dost tan bulamadıysan bize mail at gönderelim. Yok illa ben satın alacağım dersen https://intweb.tse.org.tr/Standard/Standard/StandardAra.aspx buradaki linkten ilerleyebilirsin. Standardı aldım sistem kuruyorum dersen hiç inanmam. Birazda tecrübeye ihtiyacın var. Tesla yı kapıya koydular ama, şimdiye kadarki gördüğün hiçbir arabaya benzemiyor olabilir. Bunun içinde biraz piyasa, saha, kalite tecrübesi lazım. Eğer standardın terimlerinden hiçbir şey anlamıyorsan ISO 9001 temel bilgilendirme eğitimi alabilirsin. Bunun içinde bizimle iletişime geç lütfen.

Ne uğraşacağım evrak kürek işleriyle canım veririm 3-5 kuruş belgeyi alırız ihaleye gireriz diyenlere ise durun yapmayın! En azından bu yazıyı okuyana kadar bekleyin derim.

Bu düşünce normal şartlarda biz danışmanların işine gelir. Paramızı alalım belgeyi verelim işletmeninde işi görülsün yaklaşımı kulağa ne kadar hoş gelse de, biz hiçte öyle düşünmüyoruz. işletmelere iş yaparken fayda sağlamak, eğitim vermek, dokümante bilgileri anlatmak, ISO 9001 sistem kurmak, sistemin uygulamasını yaptırmak gibi sorumluluklarımızın farkındayız. Bahsettiğiniz düşünce ile akreditesiz bir belge dahi almış olabilirsiniz. Mesela bunu şöyle bir örnekle açıklayabiliriz; Üniversite eğitimi almadan doktorluk yapmak, yapmaya çalışmak gibi bir şey. Doktorluk yapabilmeniz için üniversite diplomanızın olması lazım, eğitim almış olmanız lazım, Üniversiteyi akredite kurum gibi düşünün lütfen, aldığınız diplomayı da ISO 9001 gibi düşün. Yani üniversiteden almadığınız bir diploma nasıl geçersizse, Akreditesiz aldığınız bir belgede o derece geçersizdir. Tabii ikisinin arasındaki yasal sorumluluklar farklıdır. ISO 9001 belgesini akreditasiz alabilirsiniz ama ihalelerde v.s kabul edilmeyecektir. Özel sektörde bir nebze şansınız olabilir. Yurtdışı akredite belge’de bu örnekte ki üniversite gibi. Yurtdışından mezun olup ülkemizde nasıl çalışabiliyorsanız, yutdışı akredite bir belgede ülkemize ve dünyada aktif olarak bilinmekte tanınmaktadır. Üniversiteden aldığınız bir diploma nasıl bir çok ülkede denklik olarak kabul edilip bir çok ülkede çalışabiliyorsanız. Akredite belgede dünyada kabul görmektedir. Dünyada 165 ülke ISO yu kabul etmiştir.

ISO 9001 eğitiminde gelen bir soru vardı mesela, ben kendim için ISO 9001 belgesi alabilir miyim? Bu pekte mümkün değil. ISO belgelendirmesi yapılabilmesi için bir işletme yani vergi levhasına sahip tüzel taraf olması gerekir. Şahıs, LTD, A.Ş fark etmez her işletmeye ISO 9001 belgelendirmesi yapılabilmektedir. İnfo mailimize çok sık gelen taleptir bu bireysel olarak belge almak istiyorum diyenler. Bununda sebebi iş başvurularında beyan etmek istemeleridir. O belge ISO 9001 temel bilgilendirme eğitim sertifikasıdır aslında. Bireysel olarak belgelendiriliyor olsak neyi sorgulayacağız mesela; Evde 5S uyguluyor musun, buzdolabı veya kiler de stok takibi yapıyor musun, eve alınan malzemelerde sayım yapılıyor musunuz, yada elektrikli aletlerin bakım onarım faaliyetleri dersek durup gülersiniz herhalde. Biraz konuyu abarttık farkındayım. Tamamdır bu sorunun cevabı hayır bireysel olarak ISO 9001 belge başvurusu yapamazsınız, alamazsınız.

E bu kadar anlattık süreçleri bir de biz nasıl iso 9001 belgesi veriyoruz kısaca onu anlatalım.

Demirkanat Mühendislik olarak işletmeler bizden iso 9001 belgesi talep ettiklerinde ilk önce işletmeyi tanıyarak işe başlıyoruz. İşletmeniz ne iş yapar, ne üretir, ne hizmet verir, nasıl bir yapıya sahiptir, işletmedeki birimler nelerdir bunlar cevap ararız. Bunların cevabını aldıktan sonra firmaya özgün iso 9001 yönetim sistemi kurarız. Bunu işletmedeki ilgili personeller ile diresek temaslı yaparız. Bu noktada sürekli iletişim halinde kalıyoruz. Sistem kurulduktan sonra 3-6 gibi bir süre bu sistemi işletmenizi bekliyoruz. Formları kullanıp, iç tetkiklerinizi yapıp, işletmedeki tüm süreçleri kayıt altına alındığı bir iş temposudur bu aşama. Bu süreçten sonra belgelendirme sürecine geçilir. ISO 9001 denetimi icra edilir.

Gel gelelim hepimizi yakından ilgilendiren ISO 9001 belgesinin fiyatlarına.

ISO 9001 belge fiyatı nedir?

Bu sektörün içine biraz girdiğinizde anlayacaksınız ki bu konunun bir limiti yoktur. Hizmet sektörüne hitap ettiğinden herkesin emeğine biçtiği bedel ciddi değişkenlik gösterir. Lüks bir semte gittiğinizde kafedeki ücretleri, bir de daha orta halli bir semte gittiğiniz kafedeki ücretlerle kıyaslayın İki tarafta da aldığınız ürünler aynı ancak hizmet ve personel davranışları, saygı gibi birçok farklı konular bulunur. Bu konuda biraz şöyle ki çalıştığınız firmanın bulunduğu bölge ve piyasadaki edindiği yer bile fiyatı etkiler. Tabii ücreti belirleyen belli kriterler vardır. Genelde firmada çalışan personel sayısı bu ve Akreditasyon tercihiniz fiyat skalasını belirler. Bizde net bir şekilde ISO 9001 fiyatı şudur diyemiyoruz. En hızı öğrenme durumu bizi arayarak telefonda sözlü daha sonra yazılı hizmet sözleşmesi ile bilgilendirme yapıyoruz.

ISO 9001 belgesinin amacı ne, ne gerek var bu belgeye derseniz biraza bundan bahsedelim,

Bu belgeyi öncelikle müşteri memnuniyeti temelinde alırısınız. İş yaptığınız müşterilere teklif verdiğiniz zamandan ürün teslimine kadarki tüm operasyonlardan memnun olmalıdır. ISO 9001 analizi yaparken tüm veriler iş yaptığınız kişilerin işletmeniz hakkında ne düşündüklerinden geçmektedir. Onlara yapacağınız müşteri memnuniyet anketi sonuçlarında pozitif sonuçlar almak sizi de onları da iyi hissettirecektir.

ISO 9001 Belgesi almadan, ISO 9001 eğitimi almam şart mı?

Bir işletmede kalite biriminde çalışmadıysanız, yeni mezunsanız, ISO 9001 hakkında hiçbir fikriniz yoksa Temel bilgilendirme eğitimleri almanızı tavsiye ederiz. Peki nedir bu eğitimler birazda onları açıklayalım;

ISO 9001 Temel Bilgilendirme eğitimi,

ISO 9001:2015 Sistem kurulum ve dokümantasyon uygulamaları eğitimi,

ISO 9001:2015 İç tetkikçi eğitimi

ISO 9001 belgesi almak istiyorsanız tavsiye edeceğimiz eğitimlerdir bunlar olabilir. ISO 9001 belgesi alınırken eğitim almış kişiler, yada eğitim veren danışmanlar ile çalışılması sürecin toplamında ciddi zaman kazandırmış olur.

ISO 9001 belge başvurusu yapmaya karar verdiniz. ISO 9001 belgelendirme kuruluşları için araştırmalarınızı yaptınız. Artık sıra işletmede hazırlanması gereken ISO 9001 dokümanları için çalışma yapmaya gelmiş demektir. Sistem kurulum dosyasında hangi ISO 9001 dokümanları vardır. Tamam birazda bunlardan bahsedelim; Bu konu ile ilgili bir başka bloğumuz olan https://demirkanat.com.tr/adim-adim-iso-9001-2015-belgesi-nasil-alinir.html adım adım ISO 9001 inceleyebilirsiniz. Öncelikle kalite el kitabı, prosedürler, talimatlar, planlar, listeler, YGG toplantı tutanakları, İç tetkik raporları, Formlar olması gerekir. ISO 9001 sistem kurulum danışmanlığı ile ilgili bizden fiyat talep edebilirsiniz.

ISO 9001 belgelerinin yıllık denetimleri niye yapılıyor?

Akreditasyon kuralları gereği tüm kalite sertifikaları üç yıl süresince geçerli olmak üzere verilir. Fakat gel gelelim her yıl belgeler için ara denetimler yapılır. Yani ilk belgeyi 2021 yılında aldınız belge 2024 yılına kadar geçerli olacaktır. Ama 2022 ve 2023 yıllarında ara denetim yapılarak, 1 yıl içinde iso 9001 şartlarını yerine getirip getirmediğiniz kayıt altına alınmış olur. Artık öyle iso belgesi aldım 3 yıl kafam rahat denilecek bir durum ne yazık ki yoktur. İşletmeleri üzecek bir diğer konuda her yıl ara denetim ücreti ödemesi gerektiğidir. Ödeme yapılıp yenileme yapılmazsa belgeniz geçerliliğini yitirecektir.

ISO 9001 belgeme 3 yıl sonra ne olur?

Eğer 3 yıl içinde düzenli ara denetimleri yapıp belgeyi devam ettirdiyseniz panik yapmanıza gerek yoktur. Her yıl yaptığınız gibi yeni denetim ile belgeniz yenilenir. 3 yıl tamamlandığı için muhtemelen yeni sertifika numarası ile iso 9001 belgesi yenilemiş olur.

İso 9001 kosgeb desteği alarak işletmeler Türkak akredite aldıkları belgelerin 2021 yılı için %70 geri ödemesini alabilmektedirler.

Danışman olmadan iso 9001 belgesi almak için belgelendirme kuruluşuna ulaşırsak ne olur? ISO 9001 alamaz mıyız?

Elbette hiç bir şey olmaz bunu yapabilirsiniz. Ancak işletmenizde ISO 9001:2015 kalite sistemi yoksa belgelendirme kuruluşu denetim planlaması dahi yapmayacaktır. Belgelendirme kuruluşu denetimlere geldiği zaman biz iki dosya hazırlarız. Bu dosya işletmenizi içeren denetim dosyasıdır. Birinde ISO sistem dokümanları vardır, diğerinde yapılan uygulamaları içeren kanıt dokümanlar vardır. İş emri uygulaması, uygunsuzluk, girdi kontrol gibi… Dolayısı ile siz kendi bünyenizde bu şartları oluşturabilme kabiliyetine sahipseniz hiç çekinmeden direk başvuru yapabilirsiniz.

ISO 9001 belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Şirket resmi evraklarınız ile iso 9001 başvurusu yapabilirsiniz. Nedir bunlar? Vergi levhası, ima sirküsü, kuruluş gazetesi, faaliyet belgesi işlemlere başlamak için yeterli olacaktır.

Türkak’lı ISO 9001 belgesini nasıl alabilirim?

Şimdiye kadar anlattığımız tüm süreç ve çalışmalar Türkak’lı belgeyi de kapsamaktadır. Türkak’lı belge almak sizi bir adım öne taşır. Türkiye’de kamu ihalelerinde özellikle Türkaklı belge istenmektedir. İthalat, ihracat yapan firmaysanız yurtdışı akredite ISO 9001 belgesi de fayda sağlayabilmektedir.

ISO 9001 Belgesi Ankara hizmetiyle ilgili yazımızı tamamlarken gerek bu yazıda aklınıza takılan bir konu gerekse de burada yazılanların dışında ISO 9001 belgelendirme süreçleri ile ilgili tüm sorularınızı bize iletebilirsiniz. Biz Demirkanat Mühendislik olarak 7 yılı aşkın süredir piyasa ve saha tecrübemizle işletmelere belgelendirme hizmeti vermeye devem ediyoruz. Bünyemizde bulunan baş denetçi ve mühendis kadromuzla sistem kurulumu, belgelendirme, eğitim, danışmanlık alanlarında bizden talepte bulunabilir, örnek sertifika, akreditasyon bilgileri veya hizmet teklifi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Bilgilerinizi Aşağıdaki Formdan Gönderin Biz Sizi Arayalım!